Movie rating
12650 votes

Mutiny on the Bounty Movie

The mightiest excitement that ever swept across the sea or the screen!

The Bounty leaves Portsmouth in 1787. Its destination: to sail to Tahiti and load bread-fruit. Captain Bligh will do anything to get there as fast as possible, using any means to keep up a strict discipline. When they arrive at Tahiti, it is like a paradise for the crew, something completely different than the living hell aboard the ship. On the way back to England, officer Fletcher Christian becomes the leader of a mutiny. themoviedb

  • Backdrops

  • Interesting links

Subtitles

Uploader

Comments from Opensubtitles.org

  • koutsodontis @
    -Υπάρχει στους υπότιτλους ένας ναυτικός όρος, ο "κερουλκούς σταβέντο", ο οποίος παραμένει αμετάφραστος. Το έψαξα λίγο κι έχω την εντύπωση ότι σημαίνει "υπήνεμα τα σχοινιά" - τα σχοινιά που ελέγχουν το κατάρτι, δηλαδή, και μέσω αυτού την πλεύση. Κατά τα άλλα, ευχαριστίες και μόνον σου αξίζουν για την προσφορά σου, είναι πολύς ο κόπος να τονίσεις ένα ατόνιστο κείμενο και τον ξέρω - ρώτα και τον Ανάβυσσο, που δεν το αντέχει, να σου πει.
    mrsandman67 @
    Αγαπητέ koutsodontis.
    ναι έτσι είναι. Ο όρος "κερουλκούς σταβέντο" που σωστά έχει μεταφράσει επιτυχημένα ο 'tsiganaki' είναι συνώνυμος μ' αυτό που λες εσύ. Τι εννοείς ότι είναι αμετάφραστος; Μόλις έδωσες το νόημά του. Τέλος πάντων σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ό,τι κάνω το κάνω γιατί δεν αντέχω να βλέπω ατόνιστους και ασυγχρόνιστους υπότιτλους. Όσο για τον τονισμό του υπότιτλου που λες γίνεται πολύ ευκολότερος αν τον ανοίξεις με το WORD και στη συνέχεια τον τονίσεις με το ΜΑΤΖΕΝΤΑ - ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗΣ. Δεν τονίζει τέλεια αλλά φτάνει το 90& του ατόνιστου κειμένου. Στη συνέχεια το υπόλοιπο το τονίζεις με το λεξικό του WORD. Δεν υπάρχει περίπτωση να τονίσεις γραμμή το κείμενο. Δεν αξίζει την προσπάθεια αν και έτσι ξεκίνησα. Τες πάντων σ' ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι Καλή χρονιά κι επιτυχημένες μεταφράσεις.

Show comments on opensubtitles.org

Rate quality of subtitles (0 votes)

Fileinfo