Movie rating
12296 votes

Imitation of Life Movie

Fannie Hurst's best selling novel of today's tormented generation!

Lora Meredith, a white single mother who dreams of being on Broadway, has a chance encounter with Annie Johnson, a black widow. Annie becomes the caretaker of Lora's daughter, Suzie, while Lora pursues her stage career. Both women deal with the difficulties of motherhood: Lora's thirst for fame threatens her relationship with Suzie, while Annie's light-skinned daughter, Sarah Jane, struggles with her African-American identity. themoviedb

  • Backdrops

  • Interesting links

  • Trailers

Subtitles

Uploader

Comments from Opensubtitles.org

  • elad59 @
    Έχει επισημανθεί από πολλούς ότι η Απομίμηση της ζωής (Προβλήθηκε στην Ελλαδα ως "Αυτή είναι η ζωή μου" είναι μια σημαντική ταινία για πολλούς λόγους. Υπάρχουν δυό λόγοι για τους οποίους είχε εκτιμηθεί: από τις γυναικες, και τους Αφροαμερικανούς. Από τις γυνάικες γιατί η ηρωίδα επρεπε να αφήσει ένα παιδί και να βγεί στο στοίβο της ζωής. Για τους Αφροαμερικάνους, ότι είναι μια υπενθύμιση για του πόσο πολύ έπρεπε αγωνίζονται για την ισότητα στην αμερικανική κοινωνία. Η θέση τους δεν πρέπει να κρύβουν για
    το ποιοι είναι και να μην ζουν ένα ψέμα μόνο για να ευχαριστήσουν τους άλλους ανθρώπους. Αυτή η ταινία ήταν μια από τις πρώτες που εθεταν το πολιτιστικό χάσμα μεταξύ μαύρων και λευκών στην Αμερική. Δεν είχε ποτέ πριν πραγματικά αντιμετωπίστεί στον κινηματογράφο μέχρι εκείνο το σημείο.
    Γι'αυτό πρέπει να τεθεί σε ιστορικό πλαίσιο, να εκτιμηθεί πλήρως.
    Η ταινία επίσης σηματοδότησε ένα σταυροδρόμι, όχι μόνο για την αμερικανική κοινωνία, στόχος για το επάγγελμα του ηθοποιού, καθώς η Σάντρα Ντι και η Σούζαν Κόνερ φαινόταν να είναι η νέα φουρνιά ηθοποιών. Αντίθετα, η Λάνα Τάρνερ και η Χουανίτα Μουρ φαινόταν να είναι της παλιάς σχολής. Ίσως γι 'αυτό οι παλαιότεροι ηθοποιοί ειχαν βγει ως πολύ λιγότερο πιστευτόί από τους νεότερους Η ατάκα της Σαντρα Ντι, "Ω μητέρα, σταματήσε να παίζεις θέατρο!" την κάνει
    τόσο ευθυμη. Πραγματικά η Σαντρα Ντι ήταν πολύ ζωηρη για να επρέπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη μέχρι εκείνη την σκηνή.
    Επίσης, πρέπει κανείς να λάβει σοβαρά την εκπληκτική απόδοση της Σουζαν Κονερ. Κλέβει την παράσταση σε ένα ρόλο που θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση για κάθε νεαρή ηθοποιό. Ηταν ήταν μια από τις πιο ταλαντούχους ηθοποιούς που άφησε ποτέ το σινεμά για να παντρευτεί.
    Η Απόμίμηση της ζωής είναι μία από εκείνες τις σπάνιες ταινίες που κάθε φορα που ξαναβλέπεται φάινεται καλύτερη.
    Μάλλον αυτό συμβαίνει επειδή είναι σημαντικά επίπεδα είναι περισσότερο από ό, τι μπορείτε να δείς μόνο την πρώτη φορά. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν ο αγώνας μιας ανύπαντρης μητέρας για ανεξαρτησία στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της δεκαετίας του 1950.
    Για μεγάλο χρονικό διάστημα Ο Νταγκλας Σερκ απορρίφθηκε από όλους τους κριτικούς. Θεωρήθηκε ότι έκανε μια σειρά από καλά σκηνοθετημένα, αλλά τελικά "κενά" "μελοδράματα" (καθώς και "Αμερικάνικες" ταινίες, έναν ψευτοπαλληκαράς (Captain Lightfoot 1955 "Το ξεσπασμα των σκλαβωμένων"), ένα ρεβιζιονιστικο γουέστερν (Taza son of Cochise), και το έπος (1954)(Sign of Pagan. "Αττιλας η Μάστιξ του Θεού")
    Ωστόσο, όλες τους οι ταινίες έχουν επαναξιολογηθεί και ο Σερκ θεωρείται πλέον ως ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες της δεκαετίας, και, ίσως, αν και η τελευταία του ταινία , και μια από τις καλύτερές του.
    Αυτή η ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "Κονσέρβα σαν χαβιάρι," επειδή είναι ένα παράδειγμα ότι πήρε κάτι που δεν άξιζε και το μετατρεψε σε τέχνη. Σίγουρα, η μουσική είναι μελοδραματική, ότι η απόδοση του Γκάβιν και της Τάρνερ είναι κάπως τεχνητή), σίγουρα, η ιστορία είναι εξεζητημένη, αλλα ο Σερκ το μεταμορφώνει σε μια καυστική κριτική του υλισμού, της συμμόρφωσης, και του ρατσισμόυ. Ο Σερκ δεν ήταν κυνικός, αλλά αυστηρά ηθικολόγος ένας
    εξαιρετικά μορφωμένος και ευαίσθητος άνθρωπος, με πλούσια ευρωπαϊκή και αμερικανική λογοτεχνία.
    Μια από τα πιο εκπληκτικά και παρεξηγημένα στοιχεία σε αυτή την ταινία είναι η απόδοση της Χουανίτα Μουρ.Η Μουρ επιτυγχάνει σχεδόν το ακατόρθωτο αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη καλωσύνη. Σπάνια αμερικανική ταινία παρουσιασε τέτοιο αυθεντικό Χριστιανικό προσωπο.
    Επίσης αξίζει να σημειωθεί:
    # Η Λανα Ταρνερ δεν έλαβε μισθό αλλά το 50% των κέρδων της ταινίας (ρεκόρ για μια ηθοποιό)
    # Η Νάταλι Γουντ προορίζονταν γοα τον ρόλο της Σαντρα Ντι.
    # Ηταν η τελευταία του ταινία του Νταγκλας Σερκ πριν απόσυρθεί στην γενέτειρά του Γερμανία.
    ¨Όλα τα παραπάνω αντλήθηκαν από το διαδίκτυο και απήχουν κατά πολύ τις απόψεις μου, όσο αφορα την Ταινία και την σκηνοθετική δουλειά του Σερκ. Προηγούμενα του εργα δεν έχω δεί για να έχω ίδια απόψη.
    Καλό είναι εσείς που θα την παρακολουθήσετε να εκφέρετε την άποψη σας τόσο για την ταινία όσο και για τον Σκηνοθέτη.
    Όσο αφορά την μετάφραση των υπότίτλων μετέφρασα και τα τραγούδια γιατί κατά την γνώμη μου έχανε πολή η ταινία να ακουγόνταν χωρίς μετάφραση ίδιως η Μαχάλια Τζάκσον.
    Εσείς θα κρίνετε. Να έχετε καλή θέαση.
    savas23 @
    Σ' ευχαριστώ elad! Κυκλοφορεί μια κασετίνα DVD με έργα του Douglas Sirk, αξίζει τον κόπο. (Δυστυχώς τα έργα που περιέχει δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους.)

Show comments on opensubtitles.org

Rate quality of subtitles (0 votes)

Fileinfo