Film-beoordeling
290 stemmen

The Stone Flower Movie

Original title: Каменный цветок

This remarkable film is based on P. Bazhov’s fairy tale “The Malachite Box”. Little Danila was the most inquisitive apprentice of old Prokopich, a famous stone-carving master. Years passed… Like his teacher, the grown-up Danila has learned to feel the soul of his material and became an expert in handling rare precious stones found in the Ural Mountains. One day he met the Mistress of the Copper Mountain, a fairy who ordered for herself an unusual stone flower. themoviedb

  • Posters

  • Backdrops

  • Interessante links

  • Trailers

Ondertitels

Uploader

Comments from Opensubtitles.org

  • elad59 @
    Βασισμένο στις ιστορίες από τα Ουράλια του Pavel Bazhov.
    Σε μια μακρινή εποχη ζουσε ο Προκόπιτς, ο καλύτερος χαράκτης μαλαχίτη στο εργοστάσιο των Ουράλιων. Κανείς δεν μπορούσε να πάρει τα μυστικά της τέχνης του, εκτός από τον Ντανίλα το ψυχοπαιδι του, που έμαθε τα πάντα και σύντομα ξεπέρασε τον δάσκαλό του. Ο Ντανίλα μεγάλωσεκαι έγινε ένας αξιοσέβαστος τεχνίτης, συναντήσε την αγαπημένη του. Όμως, την ημέρα του γάμου του, βρέθηκε αιχμάλωτος της της Κυράς του Χαλκινου Βουνού. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά αντιμετωπίσε τον Ντανίλα δεν ξεχασε την Κάτια, την μέλλουσα γυναίκα του. Η Κάτια ξεκίνησε να τον ψάξει και τον βρήκε στην μαγική κατακόμβη. Βλέποντας τέτοια πίστη η Κυρά του Χαλκινου βουνού αφήσε τουςαγαπημένους και τους εδωσε μια κασετίνα από μαλαχίτη με τα προικιά τους.
    Πηγή: www.mosfilm.ru
    Το ίδιο σέναρίο του Pavel Bazhov το χρήσιμοποίησε και το Προκόφιεφ και εγραψε το όγδοο και τελευταίο μπαλέτο του "Η ιστορία του Πέτρινου ΛΟυλουδιού" απότελούμενα από : 1. Wedding Suite, Op. 126 (1951) 2. Gypsy Fantasy, Op. 127 (1951) 3.Urals Rhapsody, Op. 128 (1951) 4. The Mistress of the Copper Mountain, Op. 129 (1951)
    Πηγή wikipedia.org
    Αυτήν την ταινία την είδα πριν την δικτακτορία γύρω στο 1966 σε ηλικιά 10 χρόνών σε ενα θερινό σινέμα Σεπτέμβρη μήνα. Πρέπει να ήταν Σεπτέμβριος, γιατί μισή ώρα περίπου πριν τελειώσει η ταινία, επιασε βρόχή. και ο κόσμος αντί να φύγει, την παρακολουθησε μέχρι το τέλος. Μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση για τα χρώματα της. Και να λοιπόν που αξιωθηκα να την μεταφράσω. Οι υπότιτλοι που μετέφρασα έίναι αγγλίκοί και ως συνήθως είναι περιληπτικοί. Αλλά ανέξάρτητα από αυτό, το απότελεσμά είναι θαρρώ ικανοποιήτικό και αξίζει κάποιος να το παρακολουθησει . Πάραμύθι για μικρούς και μεγάλους.
    Καλή Θέαση. Manosl.
    Τα λέμε

Show comments on opensubtitles.org

Beoordeel KWALITEIT van ondertitel (0 stemmen)

Bestandsinformatie