Film-beoordeling
2104 stemmen

The Divorcee Movie

Her sin was no greater than his… but she was a woman

When a woman discovers that her husband has been unfaithful to her, she decides to respond to his infidelities in kind. themoviedb

  • Backdrops

  • Interessante links

  • Trailers

Ondertitels

Uploader

Comments from Opensubtitles.org

  • elad59 @
    H Τζέρι (Νόρμα Σίρερ) ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της Τεντ (Τσέστερ Μορις) την απατάει και αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Όταν αυτός λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι, αυτή περνάει μια νύχτα με τον καλύτερο φίλο του Ντον (Ρόμπερτ Μοντγκόμερι). Ενώ ο Ντεντ ισχυρίζεται ότι η δική του απιστία δεν σήμαινε τίποτα γι' αυτόν, όταν μαθαίνει ότι η γυναίκα του τον απάτησε, ο αντρικός του εγωισμός δεν θα το αντέξει και ο χωρισμός θα είναι η μόνη λύση. Αυτή θα βρει διέξοδο στα έξαλλα πάρτι της εποχής των roaring 20's, ενώ ο Τεντ θα γίνει αλκοολικός. Επί πλέον θα εμφανιστεί ο Πωλ (Κονραντ Νάγκελ), παλιός έρωτας της Τζέρι που είναι πρόθυμος να διαζευχθεί προκειμένου να ζήσει μαζί της...
    Πρόκειται για ένα αισθηματικό δράμα προκλητικό για την εποχή της και γνήσιο τέκνο της περιόδου προ του Κώδικα Χέιζ (1934-1967), καθώς παρουσιάζει τη γυναίκα έτσι όπως δεν θα ήθελαν να δουν όλοι οι τότε συντηρητικοί κύκλοι. Η διάσημη ήδη σταρ του βωβού σινεμά Νορμα Σίρερ εισήλθε δυναμικά με την ταινία αυτή στον ομιλούντα κινηματογράφο, χάρις και στο σύζυγό της και μεγαλοπαραγωγό της MGM Ιβρινγκ Θάλμπερκ. Η ταινία αναφέρει ως παραγωγό τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Z. Λέοναρντ, μια και ο Θάρμπερκ ποτέ δεν θέλησε να αναγραφεί το όνομά του στα έργα του. Ιστορικής πλέον σημασίας η ταινία, αφού έδωσε το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου στη Σιρερ και μάζεψε υποψηφιότητες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου στην τρίτη απονομή της Ακαδημίας.
    Τα γυρίσματα κράτησαν μονάχα 22 μέρες και, κατά παράδοξο για την MGM τρόπο, δεν έγιναν επαναληπτικά.
    Στις Ελληνικές αίθουσες προβλήθηκε με τον τίτλο «Μετά το Διαζύγιο»
    Λίγα λόγια για την Νόρμα Σίρερ
    Δεν ήταν μόνο μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς Αμερικανές ηθοποιούς της δεκαετίας του 20 και του 30. Ήταν η ηθοποιός που έπαιζε σεξουαλικά απελευθερωμένες γυναίκες σε σύγχρονες κωμωδίες της εποχής της. Η Καναδοαμερικανή ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου το 1930 για την ερμηνεία της στην παρούσα ταινία. Αργότερα εμφανίστηκε σε ιστορικές και ταινίες εποχής. Σε αντίθεση με πολλούς σύγχρονούς της ηθοποιούς, η φήμη της Σίρερ σχεδόν χάθηκε μόλις αποσύρθηκε από ενεργό δράση. Στη δεκαετία του 90 οι σινεφίλ την ανακάλυψαν ξανά ως υπόδειγμα των εξελιγμένων και χειραφετημένων γυναικών που εξερευνούν την αγάπη και το σεξ με μια ειλικρίνεια που δε θα θεωρηθεί ποτέ παρωχημένη. Συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με τον φωτογράφο Τζορτζ Χάρελ και τον μεγάλο σκηνογράφο της εποχής του Άντριαν. Η Σίρερ έχει αναγνωριστεί από πολλούς ως η πρωτοπόρος φεμινίστρια του κινηματογράφου. Έκανε κομψό και αποδεκτό το να μην είναι μια γυναίκα παντρεμένη και παρθένα.
    Πηγές: www.lifo.gr, www.cine.gr
    Πρόσφατα ξεκίνησα να δω την παρούσα ταινία .Δυστυχώς οι ελληνικοί υπότιτλοι που κυκλοφορούν στο νετ είναι προχειρογραμμένοι. Ουσιαστικά είναι ένας, που τους έγιναν κάποιες διορθώσεις, που όμως δεν άξιζαν για την πολύ καλή αυτή ταινία, μια και είχα πολλά κενά στην σωστή απόδοση και όχι μόνο.
    Δυστυχώς όμως δεν είναι ο μόνος υπότιτλος που είναι προχειρογραμμένος. Υπάρχουν πολλοί γραμμένοι στο ποδάρι και μάλιστα για πολύ καλές ταινίες. Κρίμα που κάποιοι που ασχολούνται με αυτό το χόμπι, δεν δίνουν την δέουσα βαρύτητα και ανεβάζουν τέτοιας ποιότητας υπότιτλους.
    Έφτιαξα λοιπόν ένα νέο υπότιτλο,(και για έχοντες πρόβλημα ακοής) τέτοιο που οι θεατές να μπορούν να δουν (ή να ξαναδούν) ευχάριστα την ταινία. Αφήνω τις συγκρίσεις για σας.
    Καλή σας θέαση.
    manosl
    ktsioulis @
    Είχα κάνει την προσπάθεια να τη δω και την
    παράτησα. Τελικά περίμενε κι αυτή τον φίλο μας, Μάνο
    να την αναλάβει με την ταλαντούχα πένα του.
    Ευχαριστούμε.

Show comments on opensubtitles.org

Beoordeel KWALITEIT van ondertitel (0 stemmen)

Bestandsinformatie