Movie rating
657 votes

Blues in the Night Movie

2 GRAND BANDS! JIMMY LUNCEFORD'S and WILL OSBORNE'S! MUSIC GALORE!

Members of a traveling jazz band try to keep their talented leader from dying after he breaks from the band and begins drinking and taking drugs. themoviedb

  • Backdrops

  • Interesting links

Subtitles

Uploader

Comments from Opensubtitles.org

  • elad59 @
    O Τζίγγερ Λέιν φτιάχνει μια ορχήστα που περιλαμβάνει την τραγουδιστρια Ginger "Κάρακτερ" Powell, σύζυγο του τρομπετίστα Λίο Πάουελ, τον Νίκυ Haroyen και τον Πέπι. Όλοι αυτοι αφοσιώνονται στο να λειτουργούν ως μία μονάδα και να παίζουν Μπλουζ. Η αφοσίωση τους δεν πληρώνεται σε χρήμα και όταν επάνω σε ένα εμπορικό τραίνο συναντούν και συναναστρέφονται με έναν γκάνγκστερ, τον Del Davis, αυτός τους προσφέρει δουλειά σε ένα εξοχικό κέντρο στο New Jersey, όπου ο Πάουελ ερωτεύεται με Κέυ Γκραντ, την πρώην φίλη του Davis. Αλλά όταν μαθαίνει ο Πάουελ ότι η Κάρακτερ είναι έγγυος, επιστρέφει σε αυτήν... Συνέχεια επι της οθόνης
    Η ταινία είναι ένας συνδιασμός μιουζικαλ (μια και η μουσική είναι το κεντρικό΄στοιχείο του φίλμ) φιλμ-νουαρ, και μελοδρόματος.Μέσω αυτης της ορχήστρας γνωρίζουμε ότι η μουσική τζαζ που παιζόταν την εποχή εκέινη ήταν στο περιθώριο και δεν ακουγόταν τόσο πολύ από τους καλοβολεμένους Αμερικανούς(πραγμα που θίγεται στην ταινία, βαζοντας τους θεατές να ακούν και να επικροτούν ένα πολύ κακό τραγούδι).Την παρακολουθούσε η νέα γενιά ώσπου με τον χρόνο καθιερώθηκε. Θυσιάστικαν παρα πολύ μουσικοί για να φτασει η Τζαζ εκεί που έφτασε.Επαιζάν σε καταγώγια, πληρωνονταν με πολύ λίγα λεφτά, ζούσαν μια ζωή στο περιθώριο.
    Ο σκηνοθέτης Ανατόλ Λιτβακ (μερικές ταινίες του: Sorry Wrong Number, THe snake pit, The night of the generals) πετυχαίνει άψογα τον παραπάνω συνδιασμό. Και επισης βάζοντας της δύο κυρίες της ταινίας να παίζουν δύο εκ διαμετρου διαφορετους ρόλους: Την καλή κοπέλα Ginger'Character'Powell (Πρισίλα Λέιν) που θυσιαζεται για την ορχήστρα και την κακή Κέυ Γκραντ (Μπετυ Φίλντ) ή όποια παιζεί τον ρόλο της "Fame Fatale" ενα από τους πιο καλους ρόλους της καρίερας της. Από κάποιους ή ηθοποιός αυτή ήταν κομένη και ραμένη για φιλμ-νουαρ. Ο ηθοποιός Λοιντ Νόλαν στο ρόλο του Ντελ Ντειβις δίνει μια πολύ καλή ερμήνεία. Επίσης ο τρόπος που έχει τραβήξει μερικές σκηνές ως και ο χειρισμός της κάμερας ηταν πρωτοποριακός για την εποχή του. Με πολύ καλά κοντινά πλάνα, ενδιαφερουσες γωνίες λήψεις και χρήσης του φωτός.
    Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην ταινία αυτή παιζούν δύο ηθοποιοί ο Elia Kazan και ο Richard Whorf μετέπειτα σκηνοθέτες. Αυτή είναι μια από τις λίγες ταινίες που έπαιξαν. Αυτός ήταν ένας λόγος που διαλεξα αυτή την ταινία και τελικά πετυχα διάνα.
    Βλέποντας την ταινία που άφησε την άισθηση του μεγαλείού της φιλιάς, σε πιο σήμείο μπορεί να φτάσει αυτή και πως μπορεί να στηριχθεί ο ένας στον άλλον στις δύσκολες στιγμές της ζωής.
    Επίσης το τραγούδι "Blues in the night" εγινε επιτυχία στις ΗΠΑ. Η μουσική γραφτηκε από τον Χαρολντ Αρλεν
    με στιχους του Τζόνυ Μερκερ.
    Τέλος να σημειωθεί επίσης ότι την εποχή που γυρίστηκε αυτή η ταινία ο δεύτερος παγκόσμος πόλεμος είχε ξεκινήσει με θέατρο σ΄όλο τον κοσμο εκτός της Αμερικανικής ηπέιρου. Οι ΗΠΑ δεν είχαν εισέλθει ακόμη. Και μερικές φορές μας ξενίζει πως σ΄ενα μεγάλο μέρος του κόσμου γινονταν πολέμος, και ομως ο Αμερικανοί ζούσαν χωρίς να ενδιαφέρονταν γι΄αυτόν.
    Ας αναλογιστουμε όμως πόσοι "μικροί πολέμοι" γίνονται στην γειτονιά μας και εμείς ασχολούμαστε με τις καθημερινές δραστηριότητες.... μπορεί να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
    Πηγές: imdb.com, tcm.com, wikiperdia.org
    Απόλαυστε την ταίνία. Είναι από αυτές που αξίζουν να τις δεί κάποιος.
    Manosl.
    Καλή χρόνια σ΄όλους σας. Με υγεία. Ότι επιθυμεί ο καθένας σας

Show comments on opensubtitles.org

Rate quality of subtitles (0 votes)

Fileinfo